CUMA

AZİZİYE’DEN VATANDAŞA AŞURE İKRAMI

Aziziye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Ilıca ve Dadaşkent’te yapılan organizasyonla tüm camilerde cemaate aşure dağıtıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında organizasyonun gerçekleştiğini belirterek, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Muharrem ayının önemine vurgu yapan Orhan, "Aylar arasında Muharrem ayının farklı bir yeri vardır. Çünkü içinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Mübarek ve bereket dolu bir ay içerisindeyiz. Bu mübarek ayda, gelensek hale getirdiğimiz aşure ikramımızı yaptık. Bizim geleneklerimizde olan ve kültürümüzün önemli bir parçası olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık. Bu mübarek ayın, ilçemize, ilimize ve tüm İslam alemine hayır ve bereket getirmesi dileklerimle, tüm hemşehrilerimin muharrem ayını tebrik ediyorum." dedi.