ÇARŞAMBA

MUHARREM AYI DOLAYISIYLA AŞURE DAĞITILDI

Aziziye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Ilıca ve Dadaşkent'te yapılan organizasyonla 5 bin vatandaşa aşure ikram edildi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında organizasyonun gerçekleştiğini belirterek, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Muharrem ayının önemine vurgu yapan Orhan, "Aylar arasında Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Mübarek ve bereket dolu bir ay içerisindeyiz. Bu mübarek ayda, aşure ikramımızı yaparak, geleneksel hale getiriyoruz. Bizim geleneklerimizde olan ve kültürümüzün önemli bir parçası olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık. Bu mübarek ayın, ilçemize, ilimize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesi dileklerimle, tüm hemşehrilerimin muharrem ayını tebrik ediyorum." dedi.