CUMA

Haberin Videosu

Habere video eklenmemiş

ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Hakkari-Şemdinli yolunda bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerini taşıyan zıhlı aracın geçişi sırasında köprüye yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Arda, Ilıca'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit uzman çavuş Yunus Arda için Aziziye ilçesinde tören düzenlendi. Şehit Arda, Ilıca Ömer Nasuhi Bilmen Camii’nde ikindi namazına müteakip Müftü Vekili Celal Büyük’ün kaldırdığı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze namazına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Ongay, Sağlık eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, milletvekili adayları Mustafa Ilıcalı, Ahmet Yaptırmış, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehidin yakınları ve binlerce Erzurumlu katıldı.
Cenaze namazının ardından şehit uzman çavuşun naaşı top aracına konuldu. Binlerce Erzurumlu şehidin cenazesinin ardından kortej eşliğinde yürüdüler. Erzurumlular “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak teröre tepki gösterdiler.