AZİZİYE BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Aziziye Belediyesi’nin Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubuyla birlikte Toprakkale’de başlattığı kütüphane çalışması tamamlandı.

Aziziye Belediyesi’nin bir süre önce Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu ile ilçenin Toprakkale Mahallesi’nde başlattığı “Geleceğimiz Onlara Emanet” projesi tamamlandı.

Ziyaettin Özatalay Ortaokulu Kütüphanesi,  yapılan açılış töreninin ardından bölgede yaşayan ve taşımalı eğitim sistemiyle eğitim alan öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Açılış törenine Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Toprakkale Jandarma Komutanı Üstçavuş Orhan Kaya, Aziziye Belediyesi Termalspor Başkanı Abdullah Gülakar, Toprakkale Mahalle Muhtarı Burhanettin Gözelbaba, Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Projeyle öğrencilerin ders saatlerinde ve ders saatleri dışında da rahatlıkla kullanabilecekleri nezih bir ortam oluşturuldu. Aziziye Belediyesi’nin temin ettiği ve kitapseverler tarafından bağışlanan onlarca farklı yaş gruplarına hitap eden kitap, kütüphane raflarını süsledi.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “ İlçemizin her noktasında fırsat eşitliği oluşturabilecek her projeye imzamızı atıyoruz. ‘Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi de Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubuyla birlikte gerçekleştirdiğimiz önemli ve anlamlı bir çalışmaydı. Burada bizim için ön planda tuttuğumuz konu bu tür sosyal sorumluluk projesiyle Belediyemize müracaat eden bir grubun olmasıdır. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu tür projelere destek vermek arzusu içerisindeyiz. Dolayısıyla renklerin bir önemi yok, önemli olan projenin içeriği ve öprencilerimize sunmuş olduğu katkıdır. Aziziye Belediyesi olarak her türlü sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer alacağımızı belirtmek isterim. Bu projeyle bölgede eğitim gören öğrencilerimize ve kitap okumayı seven her kesime hitap edecek zengin bir kütüphane kurduk. Bu kütüphane sayesinde okulda eğitim gören yavrularımız istedikleri bilgiye rahatlıkla ulaşabilecekler ve zihin dünyalarını da bu sayede geliştirecekler.” şeklinde konuştu.

 

Hedefimiz Uzakları Yakın Etmek

 

Başkan Orhan, sorumluluklarında bulunan köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 69 mahallenin bulunduğunu hatırlatarak, en büyük hedeflerinin hizmet anlamında uzakları yakın etmek olduğunu anlattı. Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizler her bir mahallemizin ihtiyacını burada yaşayan vatandaşlarımız ile istişare ederek belirliyoruz. Mahalle statüsündeki köylerimizde kilit taşı yol çalışmasından, köy konağına, düğün salonuna ve daha birçok hizmeti bir arada gerçekleştirdik. Yaptığımız bu hizmetler sayesinde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırarak, merkezde alınan hizmeti onları için de sunduk. İstişare kültürüyle her şeyi gerçekleştirebilecek güçteyiz.  Hemşehrilerimize desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemedikleri için teşekkür ediyorum.”

 

Erzurum Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu adına konuşan İhsan Rıdvan Oran, öncelikle Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a kendileriyle birlikte proje gerçekleştirdikleri ve gençlere destekleri için teşekkürü bir borç bildiklerini bildirdi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak, kitap okumayı ve benzeri yararlı alışkanlıklar kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Oran, “Ovacık bölgesinde bulunan Toprakkale, bu bölgede merkezi bir durum arz ediyor. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte burada yaşayan kardeşlerimize faydalı olmak istedik. Düşüncemizi Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan ile paylaştık ve olumlu yanıt alarak hemen işe başladık. Çok şükür güzel bir kütüphane oluşturduk. Kütüphanemizi gelmeye devam eden kitap bağışlarıyla daha da zenginleştireceğiz.” dedi.

 

Toprakkele’de güzel çalışmalara imza atıldığını belirten Muhtar Burhanettin Gözelbaba, Başkan Orhan ile birlikte istişare içerisinde uyumlu bir çalışma sergilediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Toprakkale, merkezi konumda olan bir mahalle. Belediye Başkanımız Muhammed bey, burada kapsamlı bir hizmet binası yaptırdı. Bu hizmet binası sayesinde bölgede hizmet hızlı bir şekilde üretilecek. Bunun yanı sıra belediyemiz, mahallemizde bir dizi önemli çalışmaya imza attı. Başkanımıza ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum, hizmetleri için teşekkür ediyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.