BAŞKAN ORHAN’DAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

“Yaşadığımız çevre, gelecek nesillerin bize emanetidir”

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Yaşadığımız çevre, çocuklarımızın ve gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bu nedenle çevremizi korumak, kollamak ve güzelleştirmek en öncelikli görevlerimiz arasındadır.” dedi.

Kendisi de Çevre Mühendisi olan Başkan Orhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Çevre Konferansı’nda alınan karar gereği 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Orhan, doğal çevrenin kirlenmesinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi. Çevre kirliliğinin tüm toplumun günlük yaşamını etkileyen bir olay olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak bizlerin en asli görevidir. Unutulmamalıdır ki, biz doğayı koruduğumuz sürece, doğa da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takım görevler düşmektedir. Çevre kirliğine yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız. Çünkü dengesini bozduğumuz, kirlettiğimiz çevre, bizim sağlığımızı etkiler. Çevreyi koruyup kolladığımız gibi, çevre kirliliğine engel olanları da uyarmak, insani bir görevdir. Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer.” diye konuştu.
Bu yıl Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çevre haftası etkinliklerinin paydaşları arasında Aziziye Belediyesi’nin de bulunduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, çevre dostu bir belediye olarak, insanlara çevre bilincini aşılayan ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi amacıyla farkındalık oluşturmayı amaçlayan çevre haftası etkinliklerini önemsediklerini kaydetti.
“Sağlıklı çevre, sağlıklı toplum olmadıktan sonra dünyada hiçbir şeyin önemi yoktur.” diyen Başkan Orhan, “Bir nefes sıhhat ve sağlıktan daha değerli bir şey yoktur. Aziziye Belediyesi olarak, çevremizi temiz tutma ve çevrenin kirlenmesini önleme noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti ve çabası içerindeyiz. Bireysel bazda da hemşehrilerimizin evlerinde gösterdiği hassasiyeti ve titizliği, yaşadığı çevreye göstermeleri de, yarınlara daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir çevre bırakmak açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda, tüm insanlığa yaşanabilir ve temiz bir çevrede, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.