GİRİŞİMCİLERE TERMAL YATIRIM DAVETİ

Başkan Orhan, Radyo Ritm’de Erzurum Ajans’ın konuğu oldu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, katıldığı radyo programında, Aziziye’nin tabi ve doğal güzellikleriyle Erzurum’un en güzel yaşam merkezlerinden birisi olduğunu söyledi, termal turizm yatırımı yapacak müteşebbisleri ilçeye davet etti.
Erzurum’da yayın yapan Radyo Ritm’de, Gazeteci Orhan Bozkurt ve Mesut Gülrek’in sunduğu, gazeteci Mehmet Şener’in de yorumlarıyla renk kattığı “Erzurum Ajans” programına konuk olan Başkan Orhan, yaptığı çalışmaları ve hedeflediği projeleri dinleyicilerle paylaştı. Aziziye’nin her geçen gün gelişip büyüdüğünü ifade eden Başkan Orhan, ilçenin bir çekim merkezi haline geldiğini ve cazibesinin arttığını ifade ederek, inşaat ruhsatı sayısında patlama olduğunu kaydetti.
AZİZİYE’YE CİDDİ TALEP VAR
İlçedeki nüfus artışıyla ilgili soruları da cevaplandıran ve “Erzurum’un nüfusu düşerken, Aziziye’nin nüfusundaki artışı neye bağlıyorsunuz” şeklindeki bir soru üzerine Başkan Orhan, “2016 rakamlarına göre ilçemizde 4 bin 500 civarında bir nüfus artışı sözkonusu. Bu durum iskan artışıyla doğru orantılı. Konutlaşmaya yönelik ilçemizde ciddi bir talep var. Artık inşaat yapacakların birinci tercihleri özellikle Dadaşkent oluyor. İnsanımız da ferah bir yaşam alanı olması nedeniyle burayı tercih ediyor. Ciddi konut artışı olduğu gibi, satışta da sorun yaşamayan yatırımcı ilçemize yöneliyor.” dedi.
BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde, koordineli bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Başkan Orhan, Mehmet Sekmen’in ilçede yapılan hizmetlere önemli desteğinin ve katkısının olduğunu kaydetti.
Termalspor’un sportif başarısı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Orhan, Erzurum’u başarılı bir şekilde temsil eden Termalspor’un, hentbol dalında Aziziye’yi ulusal vizyona taşıdığını ve termal turizm açısından da ciddi bir reklam kaynağı olduğunu vurguladı.
YATIRIMCILARA TERMAL DAVETİ

İlçenin turizm değerleri ve termal yatırım olanakları hakkında da bilgi aktaran Başkan Orhan, belediye iştiraklerinden Ilıca Termal Tesisleri’nin ilçenin gözbebeği konumunda olduğuna vurgu yaparak, 120 yatak kapasiteli otelin aşırı talepten dolayı zaman zaman yetersiz kaldığını belirtti. Girişimcileri termal yatırım için ilçeye davet eden Başkan Orhan, “İlçemize gelecek her turizm yatırımcısına arsayı ücretsiz tahsis ettiğimiz gibi, termal sudan da 10 yıl kira almıyoruz. Ayrıca belediye olarak her türlü desteği sunmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.