BAŞKAN ORHAN; ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,  5 Haziran ‘Dünya çevre Günü’ münasebetiyle yayınladığı mesajda bu günün önemine değindi. Kendi mesleği de Çevre Mühendisliği olan Başkan Orhan, yayınladığı mesajda çevre bilincinin özellikle eğitim ile mümkün olabileceğinin önemine değindi. Son yüzyılda küreselleşen dünyada nüfusun atmasına oranda artan çevre sorunlarının yaşamı olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Tüm insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunun görmezden gelinmemesinin önemine değindi. Başkan Orhan, “Sanayi toplumlarının ortak özelliği çevrenin adeta görmezden gelindiği ve gün geçtikçe yok olmaya mahkûm edilen yeşil alanların eski güzelliğini kavuşturulması gerekmektedir. Küresel çapta yapılan yanlışlıklarla ortaya çıkan bu sorunla mücadelede yine küresel çapta ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir. Fakat dünyanın gelişmiş birçok ülkesinin ekonomik kaygılarla bu mücadeleye uygulama boyutunda katkı sağlamadığını üzülerek müşahede ediyoruz” dedi.

YEREL YÖNETİMLER OLARAK YEŞİL ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dünya genelinde çevre sorunlarının tartışılır hale gelmesi sonrasında 1972 yılında 1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Orhan, Aziziye Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin yanında yaşanabilir bir ilçe olmanın mücadelesini verdiklerini söyledi. Aziziye’de yeşile ve çevreye büyük önem verildiğini hatırlatan Orhan, “Dört yıllık görev süremiz boyunca çevreye hizmetin insana hizmet olduğunu düşünüp buna göre kararlar alıp uyguladık. Bu sezonda da yeni yeşil alanlar ihdas etmek gayretindeyiz. Başta belediyeler olmak üzere yerel yönetimlerin bu anlamda büyük çabaları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu itibarla Tüm halkımızın 5 Haziran Dünya çevre Gününü kutluyor, daha güzel ve yaşanabilir dünya hayallerinin gerçeğe dönüşmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.